bg-pureclinics

Tixel

  /    /  Tixel

Wat is tixel?

Non-invasieve huidverbetering is trending
Een mooie nieuwe huid van binnenuit is een veelgehoorde wens. De nieuwste aanwinst in onze kliniek is de Tixel. Een behandeling met de Tixel is de meest intensieve therapie tegen huidveroudering. Het apparaat werkt op warmte. De huid wordt gestimuleerd zelf aan het werk te gaan waardoor deze sterker en gezonder zal worden. De werking van de Tixel is vrijwel gelijk aan de welbekende CO2 laser, maar er is een veel kortere down-time na de behandeling. U kunt dus sneller doorgaan met uw dagelijkse bezigheden.  

tixel behandeling

Wat doet de Tixel?

De Tixel heeft een kleine behandelkop (1cm2) met daarop kleine titanium pyramide vormige pinnen. Deze behandelkop wordt kort tegen de huid aangebracht, waardoor er micro gaatjes in de huid ontstaan. Via deze microgaatjes wordt er warmte diep de huid ingebracht. De afgifte van warmte in de lederhuid zorgt voor remodellering van het collageen, waardoor er een versteviging van de huid ontstaat. De Tixel is gebaseerd op de Thermo-Mechanische-Ablatie (TMA) technologie en heeft een vergelijkbare impact als CO2 of erbiumlasers op de huid.

Het grote voordeel van de Tixel

De Tixel wordt als minder pijnlijk ervaren dan een CO2 laser of andere ablatieve lasers. Daarnaast is de behandeling veiliger en zijn er geen verdovende middelen nodig, omdat de genezing snel verloopt. Ook zal er na de behandeling een lagere kans op bijwerkingen zijn. U hoeft maar 4 à 5 dagen rekening te houden met het herstel van uw huid. Een ander bijkomend voordeel van de Tixel is dat ook de oogzone met succes behandeld kan worden, omdat er met warmte wordt gewerkt in plaats van laserstraling.

Voor wie is een Tixel behandeling geschikt?

De Tixel behandeling is geschikt voor alle huidtypes. De Tixel behandeling wordt sterk aangeraden ter verbetering van onderstaande indicaties:

 • Acne littekens;
 • Ooglidcorrectie;
 • Fijne lijntjes;
 • Rimpels;
 • Verslapte huid;
 • Rokershuid;
 • Zonbeschadigde huid;
 • Huidverjonging;
 • Huidverbetering;
 • Huidverstrakking van handen, armen, benen en/of billen;
 • Striae en striemen.

Voor de behandeling

Voor aanvang van de behandeling krijgt u uitgebreid informatie over de werking van de behandeling en wat u mag verwachten. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en ontsmet. Daarnaast dient u 6 weken voor de behandeling niet onbeschermd te zonnen.  

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling zal de behandelkop van de Tixel steeds kortdurend contact maken met uw huid. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar is goed te verdragen. De behandeling zal gemiddeld zo’n 15 – 30 minuten in beslag nemen.

Nazorg

Na de behandeling zal de huid voor 3-4 uur roodheid en lichte zwelling vertonen. 2-3 uur na de behandeling kunt u een branderig gevoel ervaren, maar dit trekt weer snel weg. Een dag na de behandeling kunnen er korstjes ontstaan op de huid. Het is belangrijk om niet aan uw huid te zitten en een eventueel trekkerig of schilferig gevoel van de huid te verlichten met een hydraterende crème. Daarnaast dient u uw huid goed te beschermen tegen de zon met een factor 30 of hoger om pigmentverschuivingen te voorkomen. Wij geven u een individueel productadvies afgestemd op uw huidtype.

Het resultaat

Binnen aan aantal maanden mag u een zeer zichtbaar resultaat verwachten, maar zelfs de eerste zes weken na de behandeling kunt u al een verschil gaan merken. Denk aan een zichtbare vermindering van rimpels, acne littekens of overhangende oogleden. Het resultaat is te vergelijken met die van een CO2 laser, maar u geniet van een minder lange down-time en minder bijwerkingen dankzij de Tixel. De Tixel verwondt de bovenste huidlaag namelijk aanzienlijk minder dan andere vergelijkbare apparatuur.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen en de interval tussen de behandelingen zijn afhankelijk van het behandelgebied.  Het aantal behandelingen kan variëren van 4-6 sessies met een interval van 1-2 maanden tussen de behandelingen.

Kosten Tixel