Tatoeage verwijdering
Heeft u spijt van uw tatoeage of permanente make-up? Laat het ons op een veilige manier verwijderen binnen enkele sessies. Lees hieronder meer over hoe de behandeling in zijn werk gaat.
Ongewenste donkere en meerkleurige tattoos kunnen veilig en effectief worden verwijderd. Met een combinatie van lasergolflengten die inwerken op verschillende inktkleuren, de stralen breken de inktdeeltjes in de tattoo af. Het lichaam ruimt deze uiteengevallen inktdeeltjes vervolgens zelf op. Om deze inktdeeltjes effectief af te kunnen breken is er een krachtige laserstraal nodig die kan inspelen op verschillende kleuren inkt. Met de Q-switched Nd;Yag (1064 nm) laser kunnen donkere inktkeuren zoals zwart, blauw en groen worden behandeld. Met een golflengte van 532 nm kunnen juist lichtere inktkleuren zoals rood, oranje en geel worden verwijderd. De behandeling breekt inktdeeltjes op mechanische wijze af zonder thermische schade aan te richten, zodat de tattoo verbleekt met minimaal risico op littekens of hypopigmentatie.
Voor de behandeling
Voor aanvang van de behandeling krijgt u uitgebreid informatie over de werking van de behandeling en wat u mag verwachten. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid ontsmet. Tijdens een intakegesprek zal de behandeling nog nader worden toegelicht. Waar u op voorhand rekening mee dient te houden:
- 30 dagen voor de behandeling niet zonnebaden (UV-straling) of zelf bruinende crèmes gebruiken;
- 24-48 uur voor behandeling het te behandelen gebied ontharen (NIET epileren!);
- Op dag van behandeling het behandelde gebied vrij houden van: topische medicatie, make-up, parfum, deodorant, sun-block, (zelf bruinende) crème, essentiële oliën of andere huidlotions;
- Indien u op de dag van behandeling grieperig bent of een koortslip heeft wordt het afgeraden de behandeling te ondergaan;
- Metalen in of net onder de huid in het te behandelen gebied, zoals brackets of piercing dienen voorafgaand aan de behandeling afgedekt of er (tijdelijk) uitgehaald te worden.
Nazorg
Het behandelde gebied wordt eerst wit van kleur, dit geeft een teken dat de laserpulsen het pigment hebben geabsorbeerd. Het behandelde gebied wordt voorzien van antibacteriële zalf en afgedekt met een steriel gaasje. U dient zelf tweemaal per dag het verband te vervangen en het gebied voorzichtig schoon te maken met wat water en zeep en voorzichtig droog te deppen. Dit doet u totdat er korstvorming optreedt. Houdt de huid soepel en gehydrateerd met antibacteriële zalf totdat de huid is genezen. Vermijd blootstelling van de huid aan UV (blootstelling aan de zon of het gebruik van zonnebank of zelf bruinende crèmes totdat de wond volledig is genezen. Na 6 tot 8 weken kan de volgende behandeling plaatsvinden. Hydrateer het lichaam door het drinken van veel water, dit bevorderd tevens de afvoer van afvalstoffen.
Resultaat
Afhankelijk van de pigmentatie, plaatsing van uw tattoo en de diepte van de inkt in de huid mag u verwachten dat de tattoo minder sterk zal worden van kleur en zal vervagen. Naderhand kan uw tattoo wit verkleurd en gezwollen zijn en er kunnen kleine puntbloedinkjes te zien zijn op de huid. Deze symptomen trekken na verloop van tijd weg, waarna te beoordelen is hoeveel behandelingen er nodig zijn om het resterende pigment te verwijderen. Het aantal behandelingen is in dit geval afhankelijk van diverse factoren. Wanneer een tattoo groot is in omvang zullen er meer behandelingen nodig zijn dan bij een kleine tattoo. Tevens is de manier waarop de tattoo tot stand is gekomen van belang (door een trauma, professioneel gezet, amateuristisch gezet) in het bepalen van de aantal benodigde sessies voor het gewenste resultaat.