bg-pureclinics

Acnétherapie

  /    /  Acnétherapie

Wat is acnétherapie?

Acné is een aandoening van de talgklieren die veel voorkomt. Het komt vooral tot uiting op de delen van het lichaam waar veel talgfollikels voorkomen. Zoals in het gelaat, op de schouders, de borst en het bovenste deel van de rug.

Wanneer de comedonen en ontstekingen voldoende gereduceerd zijn kunnen ook aanvullende therapieën zoals chemische peelings worden toegepast. Hiermee kan bijvoorbeeld overgebleven roodheid, pigmentatie en/of littekens behandeld worden. Voor de behandeling van acné in het gelaat is vaak een vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering mogelijk.

Voorafgaand aan de eerste behandeling zal ere en intakegesprek plaatsvinden. Tijdens de intake bekijken we wat er precies aan de hand is, vervolgens krijg je uitleg over de behandelmogelijkheden.

De behandeling van acné is per acnétype verschillend. In aanvang ligt het accent van de behandeling vooral op het “schoon” maken van de huid. De huid wordt behandeld om comedonen (ook wel mee-eters genoemd) en ontstekingen te reduceren. En niet geheel onbelangrijk: een goed advies hoe en met welke producten de huid thuis te verzorgen. Ook kan er samengewerkt worden met de huisarts of dermatoloog als dat nodig is.

In het geval van acné, acnélittekens en hyperpigmentatie, zoals pigmentvlekken en zwangerschapsmakser kunnen er aanvullend peelings uitgevoerd worden. Hier krijg je uiteraard advies over tijdens de intakegesprek

pure-acnetherapie

Huidtherapeutische behandeling van acné bestaat uit:

  • Dieptereiniging: de huid wordt allereerst gereinigd met producten. Manueel worden mee-eters en puitsjes geleegd.
  • Peelings: Deze bevorderen het afschilferen van de huid en activeren de vernieuwing van cellen in de hoornlaag. Hierdoor wordt de verdikte hoornlaag dunner zodat er minder talgverstoppingen ontstaan. Klik voor meer informatie over peelings.
  • Productenadvies en thuisadviezen: gebruik van goede huidverzorgingsproducten kan heel veel uitmaken tijdens de behandeling van acné.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden die er zijn voor u tijdens een geheel vrijblijvend en gratis intakegesprek.

Kosten Acnétherapie

* Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit omdat zorgverzekeraars behandelingen vaak gedeeltelijk of geheel vergoeden. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor informatie en voorwaarden.